Super bespaar app

Bespaar het milieu door bewust te kopen

Vanuit de Gemeente Rotterdam kreeg ik vanuit mijn opleiding de opdracht om een project te doen dat te maken heeft met de energietransitie naar duurzame energie.
Ik heb dit project in een team met nog 2 andere studenten gedaan.

Concept
Het concept dat ik samen wij hadden bedacht was een progressive web app waarmee je punten kan scoren door aankopen in de supermarkt te doen die duurzaam zijn. Een progressive web app is een website die je ook als app kan installeren op je telefoon. Bij het kopen van een stuk vlees krijg je bijvoorbeeld geen punten omdat de ecologische impact hiervan hoog is. Bij het kopen van een potje bonen krijg je veel punten omdat dit de groente is met de kleinste impact op het millieu.
Met de punten die je verdient kun je sparen voor korting op bijvoorbeeld een zonnepaneel of korting op je volgende duurzame product.
Het hele doel van deze app was om de winkeliers onbewust bewust te maken van hun impact op het millieu op basis van wat ze kopen. Door deze app te koppelen met bijvoorbeeld de bonuskaart van de, al ecologisch verantwoorde winkel, Ekoplaza kan de klant zonder enige hinder sparen en zijn voetafdruk op de planeet verminderen.

Mijn taak
Bij dit project heb ik mijzelf bezig gehouden met het maken van de paginas van de web app.

Leerdoelen

Maak een progressive web app.

OPDRACHTGEVER
PROGRAMMEER TAAL
PROJECT DUUR
PROGRAMMAS
PLATFORM

School
HTML | CSS | JavaScript
1 semester
-
PWA