Hueigi Party

Simon Zegt spelletje voor Philips Hue lampen

Het eerste project waar ik tijdens mijn stage bij Q42 aan gewerkt heb was een spel genaamd Huegi party. Dit was een project wat ik twee weken heb gedaan. Dit korte project diende als een intro voor mijn stagetijd bij Q42. Tijdens deze twee weken raakte ik bekend met de werkmethodes die gebruikt worden binnen Q42 en ik kon kennis maken met het Philips Hue ecosysteem waarmee ik zou gaan werken in de komende weken.

Concept
Dit spel was het simon zegt spelletje dat werkt met Philips Hue lampen. Een gebruiker kon zijn lampen koppelen via zijn telefoon en vervolgens op zijn lampen het spelletje spelen waarbij er een reeks aan kleuren werd getoond die de speler vervolgens in de app moest ingeven.
Zodra de speler de hele reeks correct had werd de reeks langer. Wanneer de gebruiker de reeks niet goed heeft gereaden was het game over.

Mijn taak
Dit project is verzonnen door mijzelf en een mede stagiair genaamd Tim Borowy. Mijn taak was heel breed in dit project. Ik heb bedacht wat ik wilde maken, voor wie we dit zouden maken en ik heb het natuurlijk zelf geprogrammeerd. Deze opdracht was niet gemaakt vanuit de vraag van een klant, maar puur iets om bekend te raken met de manier van werken binnen het Phillips Hue team en Q42.

Features

Automatisch Hue bridges zoeken en verbinden
Selecteer zelf de lampen om het spel mee te spelen
Simon zegt spelletje

OPDRACHTGEVER
PROGRAMMEER TAAL
PROJECT DUUR
PROGRAMMAS
PLATFORM

Q42
HTML | CSS | JavaScript
2 weken
-
Philips Hue Api