Star Citizen 890 Jump

3D geprint ruimteschip uit het spel Star Citizen

In het spel Star Citizen zit een heel luxe ship, de Origin 890 Jump. Omdat ik dit een heel gaaf schip vindt en een groot 3D print project wilde maken heb ik besloten om dit model te gaan printen.
Mijn doel is om dit model 1 meter lang te maken. Hiernaast wil ik ook waterdamp sproeiers toevoegen zodat het net lijkt alsof de motoren werken.

Process

Het begon bij het orginele model van de site halen. Er is namelijk een 3D schip hologram vieuwer waar de developers heel aardig hun volledige model in hebben geplaats van miljoenen polygons.

Na dit model te hebben gedownload begon de taak om dit model om te zetten van een videospel kwaliteit naar een waterdicht model om te kunnen 3D printen. Ik wist van tevoren niet dat dit honderden uren zou gaan kosten. Het probleem is namelijk dat je voor een videogame geen waterdichte modellen hoeft te maken. Dit wil zeggen dat niet alle puntjes waar dit model uit bestaat met elkaar verbonden zijn en dat er muren zijn die elkaar kruisen.

Ik ben dus nu bezig om alle punten waaruit dit model bestaat (+/- 10 miljoen gereduceert tot 600.000) één voor één langs te gaan en het model te repareren. Wanneer dit klaar is zal ik alle onderdelen gaan printen, schuren, schuren, schuren en verven.


OPDRACHTGEVER
PROJECT DUUR
PROGRAMMAS
PLATFORM

Hobby project
300+ Uur
Blender | Meshlab
-